2012. május 7., hétfő

6. Fejezet~ You do need makeup to cover up

- Eltűntek!-ébresztgette fojtott hangon Sophie a többieket, Zayn-t, Louis-t és Ginger-t, akik a homokban aludtak, és most zaklatottan kezdtek magukhoz térni Sophie hangjára.
- Kik? Kik tűntek el?-kérdezte a karikás szemű Ginger, haja teljesen összegubancolódott a földön.
- Liam és Gabriella. -válaszolt a lány.
- Ó, ők biztosan csak visszamentek fürödni a házba. Gabriella egész tegnap arról nyafogott, hogy ő egy percig sem bírja tovább zuhanyzás nélkül, csak a sötétben már félt vissza menni. -mondta fáradt hangon Louis. -Gondolom kapva kapott az alkalmon, Liam meg elkísérte, mindig is szeretett korán kelni.
- De mi van, ha történt velük valami? -kérdezte Zayn, és sajnos a többieknek is be kellett látniuk, hogy jelen esetben, bármi megtörténhetett, és hiába igyekeznek elfelejteni, hol vannak valójában, a rémálom még mindig nem ért véget, és valahogy mindenki sejtette, hogy még nem folyt elég vér.
- Lehet, hogy tényleg az lenne a legjobb, ha megkeresnénk őket.-egyezett bele Louis.-Négyen vagyunk, ha együtt maradunk, akkor nem eshet bajunk.
- Úgyis vissza kell mennünk a házba vízért, meg valami ennivalóért.-kontrázott a testvére is.
- Jól esne már egy kis répa-igyekezett elviccelni a helyzetet Lou, úgyhogy mind a négyen összeszedelőzködtek, lesöpörték magukról a homokot, és megindultak a villa felé.
Tudták, hogy a viszonylag nyugodt éjszaka után az őrület újból elkezdődik.
Hamarabb, mint hinni merték.
 Zayn ment leghátul, jó pár lépéssel lemaradva a többiektől. Kezeit ökölbe kellett, hogy szorítsa, hogy meggátolja a remegést.
A lelkiismeret-furdalás mardosta?
Vagy valami egészen más?
És vajon ez a négy ember feltétel nélkül megbízhatott egymásban? A két bandatag, az egyikük húga és a sminkesük.
Talán ők lennének a jó osztag, aki végül összetartva legyőzi a gonoszt?
 Még fel sem értek a házhoz, amikor a az út végén megláttak egy feléjük rohanó alakot, aki megtorpant egy kicsit, amikor észrevette a felé közelítő társaságot.
 Szőke hajáról, modell alkatáról és a magassarkú  cipőjéről, már a távolból felismerték Gabriella alakját.
Ám Liam nem volt vele.
- Megtaláltam!-visított messziről, tűsarkain már nem billegtette magabiztosan magát, inkább szerencsétlenül bukdácsolt az úton, látszott rajta, hogy idegei már nem sokáig bírják.
- Liam halott! Megfojtották.-folytatta a kiabálást, és elborult arcával,  összevissza kenődött szemfestékével, egészen ijesztő látványt nyújtott.
- Halott?-kérdezte letaglózva Zayn, most már nem tudta palástolni a remegését, egész teste rázkódott, térdei összecsuklottak, ahogy a porba rogyott. Louis megpróbálta felsegíteni a barátját, de közben az ő könnyei is megeredtek, bármennyire igyekezett erősnek tűnni a húga előtt.
Liam volt a második bandatag akit elvesztettek, és a tehetetlenség őrjítővé vált.
Hogy nem tudsz segíteni, nem tudod megmenteni a számodra fontos embereket, hogy a folyamat megállíthatatlan.
A gyilkos eszén nem lehet túljárni, és csak egy bábu vagy a sakktábláján, egyedül ő dönti el, mikor akar kiütni a pályáról.
- Nem bírom, le kell mosnom magamról a halál szagát. Én ehhez az egészhez gyenge vagyok.-zokogta tovább Gabriella.
- Meg kell keresnem Harry-t!-csapott a homlokához Sophie.-Azzal a kíméletlen Huntington lánnyal nincs biztonságban az erdőben, nem engedhetem, hogy ő is úgy végezze, mint Liam. Lehet, hogy már nincs is életben.-szipogta, Ginger pedig megölelte.
- Nekünk itt kell maradnunk elásni Liam-et.-karolta át egymást Zayn és Louis, akik tisztában voltak azzal, hogy öngyilkosság lenne most bevetni magukat a lombok közé, és talán a tettest nem Henriett személyében kell keresni. Talán a tettes ott áll közöttük.
A tettes, aki megfojtotta Liam-et, majd sírást színlelve eléjük futott, közölve a hírt.
- Én elkísérem Sophie-t.-javasolta Ginger.
- Szó sincs róla!-kiabált vele a bátyja. -Aztán majd téged is holtan talállak, mielőtt megmenthetnélek.
-De szegény Sophie miattam került ebbe a borzasztó helyzetbe, én hívtam meg, az a minimum, hogy most segítsek neki.-veszekedett vele Ginger.
- Ginger, a téma le van zárva, te nem mész sehova, és Sophie-nak sem kötelező.
 De a barna hajú lány hajthatatlan volt. Harry iránti szerelme és az aggódása felülkerekedett minden félelmén és a józan eszén is. 
Egyedül vágott hát neki, hogy felkutassa.
- Én megyek, muszáj megtisztítanom magam ettől a rettenettől.-mondta Gabriella, és, ahogy Zayn, Ginger és Louis hárman egymásra néztek, tekintetükből tükröződött, hogy egyáltalán nem dőltek be a lány színjátékának, hogy majdnem biztosak a bűnösségében.
- Kedvelted Liam-et, nem?-kérdezte tőle Ginger. -Akkor legalább vedd a fáradságot, és segíts eltemetni.-mondta, Gabriella pedig nem ellenkezett. Elindult afelé a hely felé, ahol a hullát hagyta, a többiek pedig egy kis távolságból követték.
- Ő az.-szögezte le egyből Louis, ahogy hallótávolságon kívül került.-Mégis mivel magyarázza azt, hogy éppen arra flangált, pont abban az időben, amikor a halál bekövetkezett? Ha ártatlan lenne, akkor ott aludt volna végig mellettünk a homokban a parton. Mindig is éreztem, hogy ez a beképzelt liba rejteget valamit.
-Liam bizalmába férkőzött, az ujjai köré csavarta, majd puff, végzett vele.-szólt Ginger is.
- Valószínűleg, vissza akart érni, mielőtt felébredünk, de keresztülhúztuk a számításait, és gyorsan taktikát kellett váltania.-kapcsolódott be a beszélgetésbe Zayn, de nagyon nehezére esett kipréselni magából a szavakat.
 Liam a legjobb barátja volt, és az utolsó mondatok, amiket hozzáintézett, nem feltétlenül voltak sem kedvesek, sem szeretetteljesek.
- Csőbe kell húznunk. Mi hárman vagyunk, ő egyedül, s ha ügyesek vagyunk, véget vethetünk ennek a vérengzésnek.-kezdte a tervet Lou.
- De mi van, ha mégsem ő az? Nem ronthatunk rá, nem ölhetjük meg.-taglózott le Ginger, mert érezte, hogy bátyja és Zayn sok mindenre képesek lennének az ügy érdekében.
- A legjobb lenne, ha majd követnénk, vissza a házban, és amikor elmegy fürödni, egyszerűen bezárjuk a helyiségbe, hogy ne tudjon kijutni.-javasolta Zayn, és ebben a viszonylag kíméletes módszerben mindannyian megegyeztek.
Ám a fészer elé érve, nem voltak lelkileg felkészülve arra, hogy megpillantsák a mozdulatlanul, kitekert pózban fekvő barátjukat.
Liam arca halványkék volt, nyaka vöröslött a szorítástól, mellette pedig természetesen ott díszelgett a gyilkos újabb üzenete, a One Thing-ből kiollózott részlet. 
Így már nem is tűnt olyan kísértetiesnek, most már, hogy tudták kitől származik.
Néma csöndben hintették a testre a földet, egyedül Gabriella jajgatása törte meg azt néha, és a fiúknak úgy kellett visszafogniuk magukat, hogy ne vessék magukat már most az életeket kioltó nőszemélyre.
Miután végeztek, Gabriella megindult a ház felé, és a csapatnak elérkezett az ideje.
Az idő, hogy cselekedjenek.
Halkan, észrevétlenül követték a lányt, ügyelve arra, hogy nehogy feltűnőek legyenek.
A szőkeség bevonult a villába, és a földszinti fürdőszoba felé vette az irányt, abba a helyiségbe, amelyikben nem lebegett a szétmállott házaspár maradványa.
Magára csukta az ajtót, de a zárat nem fordította el, a kulcs kívül volt. 
Ő pedig elkövette azt a végzetes hibát, hogy nem vette észre.
Louis-ék az ajtóra tapasztották a fülüket. Hallották ahogy ledobálja magáról a ruháit, ahogy belép a  zuhanyzóba, ahogy magára húzza a kabin ajtaját.
Megnyitotta a vízcsapot.
A víz megindult a zuhanyrózsából.
És ekkor fülsiketítő, vérfagyasztó sikoly, vagy inkább hörgő ordibálás tört fel a torkából. 
A hangja tele volt fájdalommal, pánikkal és halálfélelemmel.
Minden erejével igyekezett kinyitni a kabin ajtaját, de azt valaki gondosan összeragasztózta.
Gabriella a zuhanyzóba ragadt, és kínokkal teli visítása nem maradt abba.
Zayn-ék értetlenül rontottak be utána fürdőszobába, de ahogy beléptek az  átlátszó tolóajtón át pontosan látták, ahogy a meztelenül vonagló lányra zúdul a csapból a folyadék, ami nem víz volt.
A vegyszer, ami feltehetően sósav volt, felmarta a húsát, a csontjáig égette a bőrét, a szeme pedig kifolyt.
Ginger minden erejéből próbált neki segíteni, de gyönge női karjai nem tudták felfeszíteni a zárt ajtót, majd Lou félrelökte, de ő sem tudta megmenteni.
Életük talán legszörnyűbb tizenöt perce következett, hiszen ott élőben kellett végignézniük a sztár haldoklását, ahogy a sósav végleg végez vele.
Már megint tehetetlenek voltak, de otthagyni sem volt szívük. 
Befogott füllel próbálták átvészelni az utolsó perceket.
Gabriella végső panaszkiáltásait visszhangozták a csempék, majd a felismerhetetlenné roncsolódott lány teste  nem mozdult többet.
Az első számú gyanúsított  meghalt. 
Meghalt az, akiben biztosak voltak, hogy ő áll mindennek a hátterében. Kiderült, hogy ő is csak egy aprócska bábu volt az igazi gyilkos játéktábláján. 
Hogy ártatlan volt.
Talán az erdőben bujkálók közül tért vissza valaki, folytatni a játszmáját?
Közben Ginger szeme megakadt a fogasra felakasztott törülközőn. Óvatosan leemelte onnan.
A sötétkék frottír anyagba hipóval volt kifehérítve az írás:
You do need makeup to cover up































22 megjegyzés:

  1. de ha most gabriella meghalt akkor mégis ki lehet a gyilkos?:O nagyon durva már fogalmam sincs, mire gondoljak.. de imádom*-*

    VálaszTörlés
  2. sztem Harry a gyilkos:oo imáááááádooooom♥ gyors kövit!!

    VálaszTörlés
  3. basszus....... ez volt az eddigi legdurvább.... félek..... siess nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki a gyilkos......

    VálaszTörlés
  4. nem tudom kire gondoljak... :D
    nagyon jól megfogalmaztad gratulálok :))
    Siess a következő résszel!!
    Kíváncsi vagyoi! Gratula :))

    VálaszTörlés
  5. Rééépaa!!!! Köszönöm!!! :))) ♥
    Nagyon jóóó!! siess a kövivel :PP
    xx

    VálaszTörlés
  6. Haha... ez most jól esett... siess, és sztem... Ginger az

    VálaszTörlés
  7. jajj ez borzalmas volt :OO
    szinte éreztem h az én bőrömet égeti szét a sósav...wááá...és most mennem kéne fürdeni nekem iss...:P
    júúúújj és most h ki lehet a gyilkos már végképp nem tudom teljesen össze vagyok zavarodvaaa!! ://

    VálaszTörlés
  8. ez nagyon durva volt..kifojt a szeme:O szerintem Sophie a gyilkos. vagy Ginger.

    VálaszTörlés
  9. úristen ez brutálisan jó és szomorú! siess a következővel! imádom!

    VálaszTörlés
  10. ááh ez nagyon izgi volt!!! szerintem Sophie a gyilkos..

    VálaszTörlés
  11. Ez nagyon brutális!! :DD de imádom!! *__* Szerintem is Sophie a gyilkos vagy Henriett. nem tudom.. Kíváncsi vagyok mi lesz velük az erdőben. :DD Alig várom a kövit! xx

    VálaszTörlés
  12. huu szerintem louis az. legtöbben lányra gyanakszak, de szerintem éppehogy egy fiú lesz és hármunk közül, pont a louis a legkevésbé gyanús, pont ezért gondolom:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tényleg basszus...most h mondod! a louist eddig soha senki nem gyanúsította...ugyhogy lehet h tényleg van benne valami! meg ő a niall husijából sem evett...jajjj nagyon kiváncsi vagyok mostmár tényleg h ki lesz végül a gyilkos! :D

      Törlés
  13. na neeee.
    pedig full Gabriellára tippeltem.
    mostmár tényleg kivi vagyok : D
    minél előbb folytatást
    puszi xx.

    VálaszTörlés
  14. Szerintem Sophie a gyilkos vagy Ginger,de inkább Sophie.siess.x

    VálaszTörlés
  15. annyira jóó ^^ de már belekavarodtam xd
    hamar kövit *-*

    VálaszTörlés
  16. tudtam hogy nem Gabriella az!!!! tudtam!!! szerintem Henriett a gyilkos! de ez... csak elképzelem az egészet és.... júj

    VálaszTörlés
  17. Te jó ég most olvastam el az egészet, és beleszerettem♥ nagyon jó lett, de van egy olyan érzésem,hogy egy olyan emberke lesz akire teljesen nem számítunk. hozd gyorsan a kövit :D:D:D

    VálaszTörlés
  18. Nagyon jó mik hozod a kövit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát most elág sok dolgom van,szombaton nyelvizsgázom,de meg próbálom holnap este:D

      Törlés
    2. Remélem jòl sikerült a nyelvvizsgág.:)ma nagyom sokszor eszembe jutottál h milyen lesz.majd értesíst ha meglesz az eredényed.milyen nyelvbő tetted le (gondolom angol) és mekyiket?

      Törlés
    3. jajjj de aranyos vagy, köszönöm:) angol középfokot csináltam az euron, és hát nem tudom, mi lesz, majd egy hnap múlva kiderül:D

      Törlés